Miért válasszon minket?

Arculatunk

Mai rohanó világunkban fontos a megnyugvás és a szerzett jó és rossz élmények feldolgozása, amihez a zene nyújthat segítséget. Legfőbb célunk ezért az, hogy minél több zenei stílussal ismertessük meg óvodásainkat, hogy maguk választhassák ki melyik áll legközelebb hozzájuk. Óvodánk zenei arculata abban nyilvánul meg, hogy mindennapjainkban elsődleges helyet kap az éneklés. Minden lehetséges alkalmat megragadunk a dalolásra, zenélésre és a zenei képességek fejlesztésére, hangszerekkel való ismerkedésre és gyakorlására a gyermekcsoportokban. Fejlesztés a korcsoportokban. A gyermekek zenei képességeinek fejlesztése egyéni és mikro csoportos formában valósul meg mindennapjainkban. A tehetséges és zene iránt érdeklődő gyermekeknek külön énekes tevékenységen való részvételt ajánlunk fel ingyenesen. Kialakítottuk a zene és energia kuckónkat – zeneszobát, melyben a gyermekek kikapcsolódását halk zenével és fény-só terápiával biztosítjuk a mindennapjaink során. Itt tartjuk a külön ének- és néptánc foglalkozásokat, tevékenységeket s közben sokféle ritmus és dallamjátszó hangszerrel ismerkedhetnek meg gyermekeink. A csoportos óvodapedagógusok az ének-zene ének, zene, énekes játék, gyermektánc foglalkozások, tevékenységek egy részét is itt szervezik.

Arculathoz kapcsolódó hagyományaink, rendezvényeink, programjaink:

Megünnepeljük és felelevenítjük a gyermekekkel közösen maradandó élményekhez juttatva őket:
A “Zene világnapját”: Amikor különböző korok és stílusok zenéjével, különleges hangszerek hangjainak felcsendülésével ismertetjük meg óvodásainkat.
“Mikulásváró koncertünk” alkalmával az óvodapedagógusok és a zenélni tudó szülők illetve egykor óvodánkban nevelkedett iskolásaink megörvendeztetik óvodásainkat műsorukkal.
“Tavaszi hangversenyünk” a gyermekeknek és szüleiknek szóló zenés műsorból áll. A külön énekes tevékenységekre járó valamint a furulyával ismerkedő gyermekek az év során elsajátított és kis csokorba szedett énekeket, énekes játékokat, hagyományápoló műsorukat mutatják be a családoknak.
ÉventeTáncház”-at szervezünk, melyekre a szülőket is meghívjuk, akik együtt táncolhatnak gyermekeikkel valamint az óvodapedagógusokkal népzenére.
IMG_1727-e1544556283484

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük